Indk0ring i vuggestuen

Når jeres barn skal starte i vuggestuen/børnehaven er det vigtigt, at I giver jer god tid til en tryg opstart, som typisk strækker sig over 1-2 uger. De fleste børn skal bruge lidt tid til at vende sig til det miljøskift, det er, at begynde i vuggestue/børnehave. I får tilknyttet en kontaktpædagog, da etableringen af det tætte pædagog- og forældresamarbejde er afgørende for dit barns trivsel og udvikling i vuggestuen. Dette særlige forhold ophører og bliver et fælles ansvar for stuens personale, når kontaktpædagogen vurderer, at dit barn er tryg ved de andre børn og det øvrige personale.

Den første dag
Den første dag kommer du og dit barn på besøg i ca. 1-2 timer. Her taler vi om de praktiske ting, vores og jeres forventninger til vuggestuelivet, og I får mulighed for at fortælle os om jeres barn, fra rytmer til familie. Det er meget individuelt, hvor lang tid indkøringen tager, men udgangspunktet er, at I er her sammen med jeres barn de første par dage. Derefter skal barnet gradvis og nænsomt vænne sig til at være i institutionen alene.

Er det jeres første barn er det måske også jeres første kontakt med institutionsverdenen. Derfor kan der være både spørgsmål og tvivl, som det er relevant og aktuelt at få afklaret, så starten kan blive så god som mulig for alle parter. Spørg endelig – alle spørgsmål og al undren er velkommen.

Godt at vide
Af sikkerhedsmæssige årsager må der ikke være plastiskposer i garderoben, ligesom dit barns tøj skal være “snorefrit”. På den måde undgår vi, at barnet hænger fast på legepladsen eller bliver viklet ind i snorene – på den farlige måde. Snore i hætter og kanter kan udskiftes med en indsyet elastik. Bindehuer kan erstattes af elefanthuer. Halstørklæder og tørklæder kan erstattes af en halsedisse.

Det vil være en kæmpe hjælp for personalet, hvis du skriver navn i dit barns tøj. Samtidig er det med til at øge sandsynligheden for, at glemt eller forbyttet tøj finder vejen tilbage til dit barns garderobe – eller er til at finde i glemmekassen. Gør det eventuelt til en vane at tjekke, om der er skiftetøj i dit barns garderobe (undertøj, bluse, bukser, strømper) – f.eks. hver fredag.