Indkøring i børnehaven
Kommer jeres barn fra en anden vuggestuen end vores, skal I regne med, at indkøringen kan tage op til en uge. Som forælder er du typisk med i børnehaven de første 1-2 dage, så alle kan føle sig trygge ved de nye omgivelser, voksne og børn. På tredjedagen opfordrer vi til, at du forlader børnehaven f.eks. 1 times tid, sådan at dit barn prøver kræfter med at sige farvel, og personalet får mulighed for at skabe en relation til barnet. Dit fravær og dagens længde øges i løbet af den første uge. Indkøringen sker i tæt samarbejde, og vi vil som regel aftale fra dag til dag, hvad vi gør i morgen. For børn, der har gået i Carolineskolens vuggestue er indkøringen som regel hurtigere, da de allerede kender børnehaven.

Fokus på relationer
I børnehaven kører vi ikke med én fast kontaktperson, som vi gør i vuggestuen. I stedet har det høj prioritet, at alle voksne på dit barns stue får dannet en relation til dit barn. Det er vores erfaring, at det er for sårbart, hvis der kun er én voksen, der bærer relationen. Du kan støtte indkøringen og skabe tryghed for dit barn ved at fortælle stuepersonalet om dit barns vaner, (farvel)rutiner, eventuelle soverytme, brug af bamser, ynglings legetøj osv. jo mere vi ved, jo tryggere bliver starten på dit barns børnehaveliv.

Forældrekontakt
I indkøringsperioden har vi tæt kontakt til jer forældre – og vil altid ringe, hvis vi oplever, at jeres barn føler sig utryg eller er ked af det. I indkøringen er vores primære fokus, at mødet med de nye omgivelser skal være en god oplevelse for barnet – uanset om det tager en eller to uger. Det er en god investering.

Hvad skal børnene have med?
Hjemmesko samt skiftetøj fra yderst til inderst skal ALTID findes på barnets garderobeplads. Efterlad aldrig skiftetøjet i plasticbæreposer. Da vi er ude i alt slags vejr, skal tøjet være beregnet til det. Børnehaven og vuggestuen har desværre kun et tørreskab til samtlige stuer.